UİB'DEN İHRACATÇI FİRMALAR İÇİN MUHASEBE İŞLEMLERİ SEMİNERİ…

13 EYLÜL 2011

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ MUHASEBE PROGRAMI ÖĞRETİM GÖREVLİSİ YASER GÜRSOY: DIŞ TİCARET İŞLEMLERİNDE RİSKLERİ MİNİMİZE ETMENİN EN ÖNEMLİ YOLLARINDAN BİRİ SÖZLEŞMELİ ÇALIŞMA

YASER GÜRSOY: İHRACATÇI FİRMALARIMIZ İÇİN KDV İADESİ SON DERECE ÖNEMLİ

BURSA - Uludağ İhracatçı Birlikleri, dış ticaretin her geçen gün büyüyen pazarında, ihracatçı firmalar için bilgilendirme seminerlerine yaz döneminin ardından kaldığı yerden devam ediyor.

‘Dış Ticarette Muhasebe İşlemleri ve KDV Uygulamaları' seminerinde konuşan Uludağ Üniversitesi Muhasebe Programı Öğretim Görevlisi Yaser Gürsoy, "Türkiye ihracat hacminin yüzde 20'sini karşılayan Bursa'da, ihracatçı firmaların muhasebe vergi uygulamaları ve KDV işlemlerini her yönüyle bilmeleri, küresel rekabet ortamında son derece önemli” dedi.

Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB), üyesi olan ihracatçı firmalar için ‘Dış Ticarette Muhasebe İşlemleri ve KDV Uygulamaları' semineri düzenledi. UİB Genel Sekreterliği'nde gerçekleştirilen seminerde, dış ticaret işlemleri ve mevzuatı, ihracat ve ithalat işlemlerinde muhasebe uygulamaları ile dış ticarette KDV işlemleri hakkında katılımcılar bilgilendirilirken, KDV iadeleri ve tecil-terkin işlemlerinden uygulamalı anlatımlar yapıldı.

İHRACATÇILAR İÇİN KDV İADESİ SON DERECE ÖNEMLİ…

Uludağ Üniversitesi Muhasebe Programı Öğretim Görevlisi Yaser Gürsoy, ihracat ve ithalat yapan firmaların Vergi Usul Kanunu, KDV Kanunu, Muhasebe Uygulamaları Genel Tebliği gibi yasal mevzuatları öğrenmelerinin, çetin rekabet koşullarında büyük avantaj sağlayabileceğini söyledi. Özellikle KDV iadesi takip eden işletmelerin, KDV risk analizi kapsamında dikkat etmesi gereken önemli hususlar olduğunu aktaran Gürsoy, "Bu uygulamaları tüm yönleriyle bilmeleri firmalara serbest bölgelerde yapacakları ticarette de büyük kolaylıklar sağlamaktadır” diye konuştu.

İhracat ve ithalat yapan firmalara yasal mevzuatları öğrenmelerinin yanı sıra, mutlaka profesyonel bankacılarla çalışma tavsiyesinde de bulunan Gürsoy, "Ayrıca dış ticaret işlemlerinde mutlaka sözleşme usulü çalışma yapılmalıdır. Maalesef ülkemizde ihracat işlemlerinin yüzde 3'ü sözleşme ile yapılırken, ithalat işlemlerinde bu oran yüzde 95'lere kadar çıkıyor. Riskleri minimize etmenin en önemli yollarından biri de sözleşme ile çalışmaktan geçiyor” şeklinde konuştu.

İlgili Fotoğraflar