UİB'DEN İHRACATÇILARA DIŞ TİCARET MUHASEBESİ SEMİNERİ…

                                                                                                                                                                                                              23 ŞUBAT 2013

 - UİB'DEN İHRACATÇILARA DIŞ TİCARET MUHASEBESİ SEMİNERİ…

- UİB, ÜYELERİNİ MEVZUATLARDAKİ DEĞİŞİKLİKLER HAKKINDA BİLGİLENDİRDİ…

BURSA - Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB) Şubat ayında üyelerini bilgilendirmeyi sürdürüyor. İhracatçılar, UİB tarafından gerçekleştirilen " Dış Ticaret Muhasebe ve Uygulamaları” seminerinde ilgili mevzuatlardaki güncellemeler hakkında bilgi sahibi oldular.

UİB Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen "Dış Ticaret Muhasebesi ve Uygulamaları” seminerine yoğun ilgi gösteren firma temsilcileri, Uludağ Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yaser Gürsoy tarafından ihracat, ithalat ve vergi mevzuatlarındaki son değişiklikler hakkında bilgilendirildi.

Konuşmasında Türkiye'deki mevzuat değişikliklerinin takip edilmesinin güç olduğuna dikkat çeken Gürsoy, bu tarz eğitimler sayesinde değişiklikler hakkında katılımcıların bilgilendirilmesinin önemli olduğunu söyledi.

---KUR FARKI BÜYÜK RİSK---

Gürsoy, Türkiye'de ihracat ve ithalat yapan çoğu firmanın yaşadığı en büyük sorunun muhasebe uygulamaları ve muhasebe standartları olduğunu ifade etti. Gürsoy, mevzuata göre muhasebe kayıtlarının tutulmaması sonucunda işyerinin KDV iadesinin iptal olabileceği gibi, bazı eksik belgeler nedeniyle de firmanın evrakta sahtecilik suçundan ceza alabileceğini dile getirdi.

İhracatçılar için kur farkının risk olduğunu belirten Gürsoy, "Kur mutlaka ve mutlaka çok iyi takip edilip; riskleri minimize edilmelidir. Türkiye'de kur riskini minimize etmek için bankacılarımızın ve bankalarımızın çok güzel uygulamaları var. Yalnız ihracatçılarımız bu uygulamalardan maalesef pek yararlanamadılar. Bunun asıl sebebi ise bilgi ve iletişim eksikliği olarak görülüyor” dedi.

---SÖZLEŞME ŞART---

Yaser Gürsoy, Türkiye'deki ihracatçı firmaların sözleşme yapmaktan kaçtığına dikkat çekerken, bu kaçıştaki asıl sebebin yüksek sözleşme maliyetleri olduğunu sözlerine ekledi.

İlgili Fotoğraflar