İHRACATÇILAR ROTAYI TOKYO'YA ÇEVİRDİ

BURSA- Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB) bünyesinde faaliyet gösteren Uludağ Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği (UYMSİB), 'Tokyo Türk Ticaret Merkezi Bilgilendirme Semineri' düzenledi.

UİB konferans salonunda gerçekleşen seminerde İstanbul İhracatçı Birlikleri Genel Sekreter Yardımcısı Doğuş Tozanlı ile Tokyo Türk Ticaret Merkezi temsilcisi Mert Yavuz katılım sağladı. Türk Ticaret Merkezi Temsilcisi Mert Yavuz, katılımcılara 'Tokyo Türk Ticaret Merkezi' ile ilgili bilgiler verdi.

Japonya ile Türkiye arasında 2016 senesinde yapılan meyve, sebze ticareti ile ilgili sayısal verilerden bahseden Mert Yavuz, “Ticari anlamda birçok sektörde lider konumda olan ve bölgesindeki ticaret hacmiyle söz sahibi olan Japonya'nın Başkenti Tokyo'daki Türk Ticaret Merkezinde bulunmak, küresel boyuttaki yatırımcı firmalarımıza birçok avantaj sunuyor. Tokyo Türk Ticaret Merkezinde sırasıyla su ürünleri, hububat, hayvansal gıdalar ve kanatlı hayvanlar sektöründe faaliyet gösteren firmalar yer alabiliyor” dedi.

Tokyo Türk Ticaret Merkezinde yer almanın birçok artısı olduğunu söyleyen Yavuz, “Kişi başı su ürünleri tüketimi 65 kg olan bir ülkede sürekli ürün sergileme fırsatına sahip olmak firmalarımız açısından önemli bir avantaj. Aynı zamanda devlet tarafından verilen destekler de bürokratik engelleri aşmak önemli” ifadelerini kullandı.