SUNAY AKIN: “BİLGİ, BAKMAK VE GÖRMEK ARASINDA DUVARLARI YIKAR”

Bursa – Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB) bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Uludağ Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (UHKİB) şair, yazar ve araştırmacı Sunay Akın'ı üyeleriyle buluşturdu. UHKİB üyesi ihracatçı firma temsilcileriyle 'Bakmak ve Görmek' konulu keyifli bir söyleşiye imza atan Sunay Akın, bilginin bakmak ve görmek arasındaki tüm duvarları yıkabilecek güçte olduğunu ifade ederek, “Bilgi, üretilen ve yönetilen en büyük güçtür” dedi.

Düzenlediği eğitim seminerleriyle üyelerinin rekabetçi yapılarını geliştirmelerine katkı sağlayan UHKİB, şair, yazar ve araştırmacı Sunay Akın'ı ağırladı.

Söyleşisine kurucusu olduğu İstanbul Oyuncak Müzesi'ni tanıtan video ile başlayan Sunay Akın, 2011'de kurulan İstanbul Oyuncak Müzesi'nin en saygın uluslararası ödülünü kazandığını kaydederek müzelerin milletlerin hafızası olduğunu söyledi. Bilginin bakmak ile görmek arasındaki duvarları yıktığını dile getiren Akın, bilgiye erişmenin yolunun merak edip, okumak ve araştırmaktan geçtiğini ifade etti.

Türk Milleti'nin bağımsızlığının simgesi Türk Bayrağı'ndaki hilal ve yıldızın anlamını da katılımcılarla paylaşan Sunay Akın, “Hilal, bilginin ışığını, yıldız ise insanı yansıtır. Dünyada rengini şehit kanlarından alan başka bir bayrak yoktur” dedi.

Mustafa Kemal Atatürk'ün bağımsızlık ve kalkınma hayallerini de anlatan Akın, düşman gemilerinin İstanbul Boğazı'na sıralandığı yıllarda trenle Ankara'dan Haydarpaşa Garı'na giden Ulu Önder'in "Geldikleri gibi giderler" sözünde barınan derinliği örnekledi.