UİB'DE GÜNDEM, İNGİLTERE'DEKİ YATIRIM FIRSATLARI

19.11.2019

 

BURSA - Uludağ İhracatçı Birlikleri, TİM A.Ş, İngiltere Dış Ticaret Bakanlığı (DIT) ve İngiliz Ticaret Odası işbirliğinde, “İngiltere'de Yatırım Süreci ve İhracatçılar için Türkiye Ticaret Merkezi Destekleri” semineri gerçekleştirildi.

UİB Mavi Salon'da yapılan seminerde; Türkiye Ticaret Merkezleri (TTM) Destekleri, TTM kurulma süreci ve İngiltere pazarında faaliyette olan TTM'ler hakkında bilgilendirme ile İngiltere pazarına genel bakış, İngiltere'ye yatırım sürecinde karşımıza çıkacak olan aşamalar, şirket kurma prosedürleri, İngiltere'nin yatırım ortamı, vergilendirme ve teşvikler, vize tipleri ve Brexit'in olası etkileri gibi konular ele alındı.

Programın açılışında konuşan TİM A.Ş. CEO'su Bahadır Öztanyel, Türkiye Ticaret Merkezleri (TTM) projesi, bu projede verilen destekler ve İngiltere'de gerçeklesen projeler hakkında bilgilendirmede bulundu. Londra'da Bilişim ve Seramik olmak üzere 2 TTM olduğunu ifade eden Öztanyel, yakın dönemde de birçok ülkede önemli sektörlerde TTM'ler açmayı planladıklarını ifade etti.

“İngiltere'de teknoloji sektörü çok önde”

İngiltere Dış Ticaret Bakanlığı Yatırım Danışmanı Yasemin Erensoy ise İngiltere'ye yatırım sürecindeki aşamalar, vergilendirme ve teşvik sistemi, vize tipleri gibi konularda katılımcıları bilgilendirdi. İngiltere'de Kurumlar Vergisi'nin halihazırda yüzde 19 olduğunu, ancak 2020'den sonra da yüzde 17 olacağını söyleyen Erensoy, “İngiltere'de özellikle teknoloji sektörü çok önde. Bu yatırımcılar için kayda değer fırsatlar sunuyor” dedi.

“İngiltere ve Türkiye önemli bir ticari partner”

Son olarak konuşan İngiltere Dış Ticaret Bakanlığı Yatırım Birimi Müdürü Zeynep Öztekbaş ise Türkiye ve İngiltere ticari ilişkileri ile birlikte gündemde önemli bir yer tutan Brexit'in olası etkilerini ele aldı.

Öztekbaş, “Haziran 2018 ile Haziran 2019 dönemlerinde Birleşik Krallık'tan Türkiye'ye ithalat 6,1 milyar düzeyinde gerçekleşmiştir. Aynı dönemde Türkiye'den Birleşik Krallık'a ihracat ise 11,6 milyar dolar seviyelerinde olmuştur. Birleşik Krallık'ın Türkiye ile olan ticareti, Brezilya, Polonya, Meksika, Hindistan ve Rusya ile olan ticaret hacimlerinden daha büyüktür” diyerek Birleşik Krallık ile Türkiye arasındaki ticari partnerliğin önemine vurgu yaptı.

Program soru cevap bölümü ile sona erdi.

İlgili Fotoğraflar