AR GE'YE YÖNELEN TEKSTİLCİ İHRACATTA HEDEFLERİ ZORLUYOR…

- ULUDAĞ TEKSTİL İHRACATÇILARI BİRLİĞİ (UTİB), YILLIK 1.4 MİLYAR DOLAR İHRACAT HEDEFİNE KARARLI ADIMLARLA İLERLİYOR…

- UTİB BAŞKANI İBRAHİM BURKAY: "UTİB OLARAK 2013 YILI İÇİN KOYDUĞUMUZ 1.4 MİLYAR DOLARLIK İHRACAT HEDEFİMİZE KARARLI ADIMLARLA İLERLİYORUZ.”

BURSA- Son yıllarda Ar-Ge ve inovasyona yönelerek farklılık oluşturan tekstil sektörü dünyada yaşanan ekonomik krizlere rağmen ihracat hedeflerini tutturuyor. Uluslararası Ar-Ge Proje Pazarı ve Texbridge Fuarı gibi global etkinliklerle tekstil sektörüne yön veren Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB), yıllık 1,4 milyar dolarlık ihracat hedeflerine kararlı adımlarla ilerliyor.

Mart ayı ihracat rakamlarını değerlendiren UTİB Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, "UTİB olarak Mart ayında yüzde 6,78 oranında ihracat artışı sağlayarak geçen yılın aynı döneminde 116 milyon 617 bin dolar olan ihracatımızı bu yıl 124 milyon 526 bin dolara çıkarttık” dedi.

1 Nisan 2012 yılı itibariyle bir yıllık ihracatlarının da yüzde 8,03 oranında artış gösterdiğini belirten Burkay, "Geçen yıl 1 milyar 151 milyon 220 bin dolar olarak gerçekleştirdiğimiz Nisan 2011-Mart 2012 ihracatımız, bu yılın aynı döneminde 1 milyar 243 milyon 630 bin dolara ulaştı” diye konuştu.

"Texbridge Fuarı ve benzeri faaliyetlerimize hız kesmeden devam edeceğiz”

Bu yıl 4'üncüsü düzenlenen Texbridge Fuarı ile yerli yabancı birçok sektör temsilcisinin bir araya geldiğini söyleyen İbrahim Burkay, "Texbridge, zengin içeriğiyle her geçen gün dünyanın en önemli fuarları arasına girme hedefine yaklaşıyor” dedi.

Birlik olarak bir yıl içinde 50 proje yürüttüklerine ve sektörü iyice canlandırmak için önemli fuarlara öncülük ettiklerine dikkat çeken Burkay "Tekstilde 2012 yılını 8 milyar dolar ihracat ile kapattık. Bu yılın ilk çeyreğinde de hem ülke olarak hem UTİB olarak ihracatımızı artırdık. Texbridge gibi fuarlar ve hayata geçireceğimiz yeni faaliyetlerle Türk tekstilinin dünyada daha fazla ses getirmesi için çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

"Uluslararası Ar-Ge Proje Pazarı rol model oldu”

İnovasyon ekonomisine geçişin sağlıklı bir şekilde işleyebilmesi, Türkiye ekonomisinin sürdürülebilir istikrarlı bir yapıya sahip olabilmesi ve dünya ekonomisinde hak ettiği yeri alabilmesi adına UTİB Türkiye Tekstil ve Konfeksiyon Sektöründe 5. Uluslararası Ar-Ge Proje Pazarı Zirvesi'ni önemsediklerini ve ‘Zirve'nin yalnızca Bursa ya da Türkiye için değil, dünya tekstil sektörü açısından da önemli bir etkinlik olduğunu vurgulayan İbrahim Burkay, "Her yıl biraz daha gelişerek ve profesyonelleşerek ilerliyoruz. Etkinliğimiz artık rol model olarak alınıyor. Bu proje pazarı etkinliğine, sanayiciler, ihracatçılar, akademisyenler ve öğrencilerin bir arada katılması ne kadar geniş bir yelpazede katılımcıyı aynı çatı altında buluşturduğumuzu da gösteriyor” dedi.

2009 yılından bu yana, sektörde uygulanmak üzere 850 proje önerisi geldiğini de dile getiren Burkay, bu yılki etkinlik hakkında bilgi vererek, "V. Ar-Ge Proje Pazarı'mızda sektöre sunulacak birbirinden ilginç 294 proje bulunuyor ve bu sene projeleri etkinlik öncesinde sanayicilerimizle paylaşıp, birebir görüşmeler sağlayacağız. Konvansiyonel tekstillerden, katma değeri yüksek teknik tekstillere geçiş için bu etkinlik çok önemli” açıklamalarında bulundu.