UHKİB 2015 olağan genel kurul toplantısı yapıldı...

ŞENOL ŞANKAYA: "HAZIR GİYİMDE TÜRKİYE ALGISINI GÜÇLENDİRDİK”

BURSA - Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB) bünyesinde faaliyet gösteren Uludağ Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği'nin (UHKİB) 2015 yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı UİB Konferans Salonu'nda birlik üyelerinin yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Divan Başkanlığı'nı Vasıf Anıl'ın yaptığı Genel Kurul'da konuşan UHKİB Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Şankaya, 2016 yılında hazır giyim ihracatını 500 milyon dolara çıkarmayı hedeflediklerini kaydederek, sektörün son yıllarda ciddi anlamda gelişim gösterdiğini ifade etti.

UHKİB'in kilo başına 20 doları bulan geliriyle örnek alınan birlikler arasına girdiğini de dile getiren Şenol Şankaya, "Birlik olarak, Türkiye'nin hedeflediği yüksek katma değerin adresi olduk. Dünyada modaya yön veren İtalya, Fransa gibi ülkelerle yarışa başladık. Konfeksiyon ve hazır giyimde Türkiye algısını güçlendirdik” şeklinde konuştu.

İhracatta İran ve ABD'deki etkinliklerini artırma niyetinde olduklarını da söyleyen Şankaya, "Bu pazarlarda söz sahibi olmak için çeşitli çalışmalar yürütüyoruz” dedi.