UYMSİB'DEN, SİYAH İNCİR ÜRETİCİLERİNE YÖNELİK TEKNİK GEZİ

6 HAZİRAN 2011

■GEZİYE KATILAN ÜRETİCİLER, ONURLANDIRILDI

■UYMSİB BAŞKANI DR. SALİH ÇALI: "TÜM ÇALIŞMALARDA‘DAHA KALİTELİ VE GÜVENLİÜRÜN, DAHAÇOK VE İSTİKRARLI İHRACAT' FELSEFESİYLE HAREKET EDİYORUZ”

Uludağ Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği(UYMSİB) Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Salih Çalı, "Bursa Siyahı'nın iç ve dış piyasalarda yakaladığı başarıyı sürdürülebilir kılmak için çalışıyoruz” dedi.

Uludağ Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği'nin (UYMSİB) Bursa Siyah İnciri'nin iç ve dış piyasada hak ettiği değerin korunmasına yönelik çalışmaları aralıksız devam ediyor. UYMSİB'in önderliğinde, Bursa İl Tarım Müdürlüğü'nündestekleriyle Bursa'daönde gelensiyah incir üreticilerinin katılımıyla Aydın Erbeyli İncir Araştırma Enstitüsü'ne gerçekleştirilen teknik gezinin ardından, katılımcılara Uludağ İhracatçı Birlikleri'nde(UİB) düzenlenen törenlekatılımbelgeleri verildi.

Bursa Vali Yardımcısı Hüseyin Eren, İl Tarım MüdürlüğüÇiftçi Eğitim ve Yayın Şb. Md. Gürsel Günayvegeziye katılan incir üreticilerinin katılımıyla gerçekleştirilen törende konuşan UYMSİB Başkanı Dr. Salih Çalı, incir yetiştiriciliği, üretimdeki teknik gelişmeler, ilekleme ve yetiştiricilikle ilgili tüm detayların yapılan gezi ile daha iyi gözlemlendiğini söyledi.

ÜRETCİLER ÖNEMLİ TECRÜBE KAZANDI

Üreticiler açısından yeni bilgilerin edinildiği, incir yetiştiriciliği konusundaki eksik ve yanlış bilgilerin de gezi ile giderildiğini kaydeden Çalı, "Bu gezi bizim için bir başlangıç oldu. Bundan sonra incirle ilgili tüm sorunlarımızda müracaat edebileceğimiz bir adresimiz var. Bursamız'ın nadide meyvesi siyah incirin, başta ihracat olmak üzere tüm konularda yaşanılan sorunlarını çözme ve eksiklerinin giderilmesi hususunda üreticilerimizi bilgilendirme çalışmalarımız devam edecektir” dedi.

Tüm çalışmalarda daha kaliteli ve güvenli ürün, daha çok ve istikrarlı ihracat felsefesiyle hareketedeceklerinivurgulayan Çalı, Bursa Siyahı'nın iç ve dış piyasalarda yakaladığı başarıyı sürdürmek için mücadeleden vazgeçmeyeceklerini sözlerine ekledi.

Bursa Vali Yardımcısı Hüseyin Eren de, 2010 yılı ihracatının Bursa Siyahı açısından son derece verimli geçtiğini hatırlattı. Geçen yıl yapılan tüm çalışmaların bu yıl da tekrarlanması gerektiğini dile getiren Eren, Bursa Valiliği'nin bu konuda her zaman yardıma hazır olduğu mesajını verdi.

SİYAH İNCİR BURSA'NIN ALTIN MEYVESİ

Toplantıda söz alan İl Tarım Müdürlüğü Çiftçi Eğitim Şube Müdürü Gürsel Günay da, siyah incirin Bursa'nın altın meyvesi olduğunu belirterek, "Dış pazarlar dahil tüketicilerin isteklerine göre ürün yetiştirerek, meyvelerimizi dünyaya pazarlayabiliriz. Dünyadaki üreticilerle rekabet edebilmemiz ancak, tüketicilerin taleplerini göz ardı etmememizle mümkün” diye konuştu.

Eğitim gezisi ile üreticilerin yetiştiricilikle ilgili önemli bilgiler elde ettiklerini ve tecrübe kazandıklarını vurgulayan Günay, "Ağaç üzerinde tek bir ürün bile olsa bu ürüne ihraç gözüyle bakmalı ve buna uygun hareket etmeliyiz” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Aydın Erbeyli İncir Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'ne gerçekleştirilen gezide yer alan Ahmetbey, Akköy, Demirtaş, Dürdane, Gündoğdu, Karabalçık ve Seçköy köylerinden incir üreticilerine teşekkür belgeleri verildi.

İlgili Fotoğraflar