BU YIL İKİNCİSİ DÜZENLENECEK OLAN OTOMOTİV AR-GE PROJE PAZARININ BAŞVURULARI YOĞUN ILGI NEDENIYLE 22 MART'A KADAR UZATILDI.


Profesyonelleri ve sanayicileri bir araya getiren ve bu yıl ikincisi düzenlenen "Otomotiv Ar-Ge Proje Pazarı" nın başvuru tarihi, gördüğü yoğun ilgi nedeniyle 22 Mart'a kadar uzatıldı.

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) tarafından T.C. Ekonomi Bakanlığı desteği ve Türkiye İhracatçılar Meclisi koordinatörlüğünde 17-18 Nisan tarihleri arasında Bursa Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenecek 2. Otomotiv Ar-Ge Proje Pazarı ve 2.Otomotiv Komponent Tasarım Yarışması için başvurular devam ediyor. "Türkiye Otomotiv Sektöründe Ar-Ge Proje Pazarı ve Komponent Tasarım Yarışması" sektörde çalışan profesyoneller, araştırmacılar, akademisyenler ilgili dallarda eğitim alan öğrenciler ve otomobil tutkunlarını içine alan geniş bir kitlenin yaratıcı fikirlerini ortaya koyabileceği, "Otomotiv Ar-Ge Proje Pazarı" ve " Otomotiv Komponent Tasarım Yarışması" olmak üzere iki farklı projeyi kapsıyor.

Akademik ve bilimsel araştırma faaliyeti yürüten üniversite, araştırma merkezi ve firmalar, sanayiciler, profesyonel olarak bu işle ilgilenen herkesin projelerinin sanayiye kazandırılması amacıyla düzenlenen 2. Otomotiv Ar-Ge Proje Pazarı kapsamında, sektörün ihtiyaçları doğrultusunda belirlenerek yapılması istenen Ar-ge projeleri, kategori ayrımı olmaksızın ele alınıyor. Yarışma sonunda, projeleri seçilen araştırmacı ve akademisyenlerin tasarımlarını sunabileceği ve sanayicilerle bir araya gelerek birebir görüşme olanağına sahip olacakları bir sergi de düzenleniyor.

Katılımcıları, Yaklaşık 300 bin Türk Lirası Para Ödülü ve 2 Yıllık Yurtdışı Eğitim İmkanı Bekliyor…

"Otomotiv Komponent Tasarım Yarışması" değerlendirmeleri belirlenen dört kategori üzerinden yapılırken, Ar-Ge Proje Pazarı için değerlendirmeler herhangi bir kategori ayrımı yapılmaksızın gerçekleştiriliyor. Otomotiv Komponent Tasarım Yarışması'nda serbest katılımcılar ve üniversite öğrencileri için ayrı değerlendirme yapılıyor ve her kategoriden ilk 3'e girenler ödüllendiriliyor. Yarışmada, 1.'ler 10.000, 2.'ler 6.000, 3.'ler 3.000 Türk Lirası ile ödüllendirilecek. Yine her kategoride 2.000 Türk Lirası mansiyon ödülü de sahiplerini bulacak. AR-GE Proje Pazarı içinse, ilk 3'e girenlerden 1.'50.000, 2.' 30.000, 3. ise 20.000 Türk Lirası ve ayrıca 2 proje sahibi 10.000'er Türk Lirası para ödülünün sahibi olacak. Toplam para ödülü ise 300.000 Türk Lirasını bulacak. Ayrıca Otomotiv Komponent Tasarım Yarışması'nda dereceye giren 2 tasarımcı, T.C. Ekonomi Bakanlığı'nın desteğiyle 2 yıl süresince yurtdışı eğitimi kazanıyor.

2023 İhracat Stratejisi kapsamında ülkemizde Ar-Ge ve tasarım kültürünün yerleşmesi ve teknoloji ile bütünleşmesi, ARGE ve TASARIM konularında yeterli birikimin oluşturulması, ihracatta katma değerin artırılması, yeni teknolojiler ile üretim yapılması, komponent bazlı yenilikçi ürünler tasarlanması, yeni tasarımcılar yetiştirilmesinin teşvik edilmesi, üniversite-sanayi işbirliğinin güçlendirilmesi ve ülkemiz ihracatçıları tarafından özgün ürünlerin üretilip, dünya pazarlarına sunulması amacıyla düzenlenen yarışmanın başvuruları; proje pazarı için 22 Mart 2013, tasarım yarışması için 1 Nisan 2013'e kadar devam ediyor.

Bilgi için http://www.otomotivprojepazari.com

http://www.otomotivtasarimyarismasi.com

OİB Hakkında:

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB); 1991 yılında, Uludağ Taşıt Araçları ve Yan Sanayi İhracatçıları Birliği (UTAYSİB) adıyla, 246 üye ve 163 milyon $ ihracat ile Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB) bünyesinde Bursa'da kurulmuştur. 2012 yılı sonu itibariyle, Türkiye'nin 45 ilinde bulunan toplam 2.808 aktif üyesi ve 16,8 milyar dolar ihracatı ile OİB, ülke ihracatının lokomotifi durumundaki otomotiv endüstrisinin ihracattaki tek temsilcisidir. Türkiye'de ihracat yapan bütün otomotiv ana ve yan sanayi şirketleri otomotiv ihracatçılarının koordinatör birliği olan OİB'in üyesidir.

22 yıldır faaliyetlerine ara vermeden devam eden OİB, UİB tarafından gerçekleştirilen toplam ihracattan %82 pay alan Birlik, yıllardır sürdürdüğü ihracat liderliğini kararlılıkla devam ettirmektedir. Son yedi yılın ihracat şampiyonu ve Türkiye'nin en büyük ihracatçı sektörü olan otomotiv endüstrisi, Avrupa ticari araç ve otobüs üretiminde birinci sırada bulunmaktadır.