TEKNİK TEKSTİL MÜKEMMELİYET MERKEZİ, ÇALIŞMALARI TÜM HIZIYLA SÜRÜYOR…

2 Haziran 2014

TEKNİK TEKSTİL MÜKEMMELİYET MERKEZİ, ÇALIŞMALARI TÜM HIZIYLA SÜRÜYOR…

BUTEKOM TEKSTİL SEKTÖRÜNE KATKI SAĞLAMAYA DEVAM EDİYOR…

BURSA -Tekstil ve konfeksiyon alanında, üyelerini ve araştırmacıları kendi kurumlarına ve bulundukları topluma sürekli değer katan bireyler olarak hazırlamayı kendisine hedef olarak belirleyen Bursa Tekstil ve Konfeksiyon Ar-Ge Merkezi (BUTEKOM), Tekstil ve Teknik Tekstil Mükemmeliyet Merkezi Çalıştayı düzenledi.

BUTEKOM çalışanları, kamu görevlileri ve sanayi üst düzey yöneticileri Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yusuf Ulcay'ın koordinatörlüğünde, Tekstil ve Teknik Tekstil Mükemmeliyet Merkezi'nin sektör ihtiyaç analizi çalışmaları ve teknik detayları hakkında bilgi alışverişinde bulunmak için düzenlenen çalıştayda bir araya geldi.

Tekstil sektörü paydaşlarının ortak görüşü doğrultusunda kurulan BUTEKOM, sektöre daha fazla katkı sağlamak amacıyla, kendi bünyesinde bir Akredite Teknik Tekstil Laboratuvarını da kapsayan Tekstil ve Teknik Tekstil Mükemmeliyet Merkezi kurmak için çalışmalarına hız verdi.

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB), BUTEKOM ve Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) işbirliği ile düzenlenen çalıştayda konuşan Prof. Dr. Yusuf Ulcay, "Çalıştayımızın genel amacı, teknik tekstillerde, ulusal ve uluslararası pazarlarda payımızı artırıp dünyada söz sahibi olmak amacıyla, yaşamı koruyan ve kolaylaştıran katma değeri yüksek çevreye duyarlı disiplinler arası çalışmaya, eğitilmiş insan gücüne ve mevcut altyapıya da uyumlu Ar-Ge ve Ür-Ge'ye dayalı, dışarıya bağımlılığı daha az, teknolojik trendlere uygun üretim ve kullanıma yönelik yasal süreçlerle desteklenen, rekabetçi, nitelikli, fonksiyonel, yenilikçi tekstil ürünleri üretmektir” şeklinde konuştu.

Rekabetçi ve inovatif teknik tekstil ürünleri üretebilmek, pazarlamak ve bölgesel lider olabilmek için, üretici, üniversite, devlet işbirliğiyle, hammadde ve makine imalat sektörleri, tedarikçiler, finans sektörü ve yurtdışı kuruluşların desteğini alarak ortak eylem planları ve faaliyetler oluşturmak gerektiğini de belirten Prof. Dr. Ulcay, "Rekabet için katma değerli ve üstünlük sağlayan teknik tekstilleri geliştirmeliyiz” dedi.


İlgili Fotoğraflar