GELECEKTE DÜNYA MODASINA YÖN VERENLER BURSA'DA YETİŞECEK

04.07.2011

 

Uludağ Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (UHKİB) Kurumsal Sosyal Sorumluk projesi olarak Ocak 2012'de hayata geçirmeyi planladığı,Bursa Moda Tasarım Akademisiiçin sektörün bileşenlerinin, akademisyenler ve yerel yöneticilerin katıldığı bir çalıştay yaptı.

Uludağ Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Şankaya, "UİB olarak Bursa'da kurulacak Moda ve Tasarım Akademisi ile sektörün ihracatına katkı sağlamayı, moda ve tasarım konusunda bölgeyi bir çekim merkezi haline getirmeyi hedefliyoruzdedi.

Bursa Moda ve Tasarım Akademisi'nin, Kurucu Danışmanı Prof Dr. C. Ruhi Kaykayoğlu "Bursa'da 2012 yılında hizmete açmayı planladığımız Moda ve Tasarım Akademi'miz, Bursa ve yakın çevresinin moda tasarımı alanındaki vizyonuna hizmet edecek uluslar arası nitelikte bir öğrenme projesidir.” dedi.

Hazırgiyim ve tekstilin başkenti sayılabilecek Bursa, moda ve tasarım alanında eğitim verecek bir akademi kurulmasının heyecanını yaşıyor. Geçtiğimiz günlerde İstanbul Çırağan Otel'inde Uludağ Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (UHKİB) tarafından hazırgiyim ve konfeksiyon sektörünün moda tasarımı alanında nitelikli eleman ihtiyacının karşılanması, moda ve tasarım konusunda global trendlerin takip edilerek, özgün trendlerin oluşturulması, moda tasarımında bölgenin inovatif yaklaşımlarla tanışması için sektör hakkında söyleyecek sözleri olan herkesin fikir alış verişi yaptığı bir çalıştay gerçekleştirildi. Çalıştaya, Türkiye İhracatçılar Meclisi Eski Başkanı Oğuz Satıcı, Bursa Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta, Dış Ticaret Müsteşarlığı yetkilileri, Anadolu Üniversitesi, Uludağ Üniversitesi, Ege Üniversitesi, İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi gibi Türkiye'nin seçkin üniversitelerinin moda ve tasarım konusunda birikim sahibi hocaları, BUSİAD Başkanı ve UHKİB YK Üyesi M. Arif Özer, İpekyol Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Ayaydın'ın yanı sıra, Adil Işık, De Facto, Hamzagil Tekstil, Yeşim Tekstil gibi hazırgiyim sektörünün bilinen markalarının temsilcileri katıldı. UHKİB Yönetim Kurulu'ndan ise Nüvit Gündemir, Burak Anıl, Hüsnü Çayhan ve Ergun Hadi Türkay katıldılar.

"Bölge moda ve tasarım konusunda çekim merkezi haline gelecek”

Toplantıya ev sahipliği yapan Uludağ Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (UHKİB) Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Şankaya, UİB olarak Bursa'da kurulacak Moda ve Tasarım Akademisi ile sektörün ihracatına katkı sağlamayı ve moda - tasarım konusunda bölgeyi bir çekim merkezi haline getirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Şankaya, kurulacak akademi ile Türkiye'ye yeni marka ve yeni tasarım anlayışı kazandıracaklarını ifade etti. Türkiye'nin büyüyen ekonomisinde üretimive oluşturduğu istihdam ileülkenin ihracatına yaklaşık yüzde 20'lik bir katkı sağlayan tekstil ve konfeksiyon sektörünün önemini vurgulayan Şankaya, Bursa Moda ve Tekstil Akademisi'ni kurma amaçlarını şöyle açıkladı:

"Rekabetin gün geçtikçe hızlandığı küresel pazarda, Türkiye'ye yeni markalar, yeni tasarımlar kazandırmak; ihracatçı firmalarımızın yurtdışı pazarlardaki rekabet gücünü ve ihracatını, ürün çeşitliliği ve özgünlüğünü artırmak amacıyla, sadece Bursamız için değil başta tekstil ve konfeksiyon sektörümüz olmak üzere Türkiye ekonomisine büyük kazanımlar sağlayacağız.”

Akademi geleceğin markalarının ilk yuvası olacak

Bursa Moda ve Tasarım Akademisi'nin, Kurucu Danışmanı Prof Dr. C. Ruhi Kaykayoğlu ise, "Bursa'da 2012 yılında hizmete açmayı planladığımız Moda ve Tasarım Akademi'miz, Bursa ve yakın çevresinin moda tasarımı alanındaki vizyonuna hizmet edecek bir öğrenme projesidir. Amaç öncelikli olarak; en uygun moda tasarım becerileri ile donanmış kısa-orta ve uzun vadede insan kaynaklarını oluşturmak, uluslararası düzeyde ve sektöre yön gösterecek uzmanlar ve liderler yetiştirmektir. Ayrıca bir ‘School of Excellence' mantığı ile seçilecek öncelikli alanlarda sektöre öncülük etmek temel amaçtır” şeklinde konuştu.

Sürekli ve yaşam boyu eğitim ve öğrenme felsefesini tüm dünya işletmelerinin kabul ettiği şirket üniversitelerinin yeni yüzyılın en önemli öğrenme projesi olduğunun altını çizen Kaykayoğlu, " Şirket akademileri yeniçağın yeni öğrenme organizasyonlarıdır. Klasik öğrenme kurumları olan yüksekokul ve üniversite eğitim programlarının, eksik kaldığı alanlarda şirket üniversiteleri/akademileri nitelikli işgücü geliştirme becerisine sahip bu yeni öğrenme kurumları yüz binlerce profesyonel öğrenciye hitap etmektedir” dedi.

İlgili Fotoğraflar